HOME RO EN

Stiri noi...

Energia solară din România, pe un trend ascendent
7 ţări Europene susţin energia solară
Primul avion solar va face ocolul Pamantului in 2015

BLOG

Energia solară din România, pe un trend ascendent
Potrivit Greentech Solar, potenţialul energetic al României este îndeaproape observat de mulţi investitori din domeniu, deşi majoritatea companiilor dezvoltatoare se orienteaza spre pieţe mai sigure, precum Japonia sau India.
Naturenergy
7 ţări Europene susţin energia solară
România se bucură anul acesta de o creştere a numărului de investitori în domeniul energiei solare, iar odată cu aceasta a crescut şi numărul de licenţe solicitate pentru instalarea de parcuri solare. În 2012 numărul investitorilor care au solicitat licenţe a ajuns deja la 300, faţă de anul trecut când numărul acestora a fost de 50.
Naturenergy
Primul avion solar va face ocolul Pamantului in 2015
Primul zbor fără oprire cu un avion alimentat cu energie solară va fi realizat în anul 2015.
Cea mai importantă caracteristică a avionului Solar Impulse este că acesta poate zbura şi pe timp de noapte, graţie sistemului de acumulatori eficienţi energetic, dar şi greutăţii foarte mici a aeronavei, care cântăreşte mai puţin decăt o maşină de teren.
Naturenergy
Belgia va construi o insulă artificială pentru stocarea energiei eoliene
Belgia va construi o insulă artificială în formă de potcoava în Marea Nordului, pentru a stoca energia generată de parcurile sale eoliene.
Insula urmează să fie construită în decurs de cinci ani, la trei-patru kilometri de coasta din apropierea localităţii Wenduine din provincia West Flanders, şi va avea un diametru de trei kilometri.
Ziare
2013 – un an bun pentru piaţa de energie solară
Într-un document emis către investitorii săi, Deutche Bank susţine că în 2013 piaţa globală a energiei solare va cunoaşte o creştere semnificativă, raportat la cifrele anului trecut.
Astfel, sectorul solar mondial va înregistra o dezvoltare de aproximativ 25% faţă de 2012, ajungând la o capacitate totala instalată de aproape 33,5 GW.
NaturenergyCopyright © 2024 Advanced Technology Systems. All rights reserved